Hrnková buchta
Suroviny:
1 hrnek hr. mouky
1 hrnek hl. mouky
1 hrnek cukru
10 lžic oleje
1 vejce
prášek do pečiva n. 10g sody
mléko dle potřeby (lze použít i kefír a to i ochucený, kyselé mléko, případně i jogurt rozředěný vodou)
1 lžíce kakaa n. ovoce
Smícháme suché přísady, přidáme vejce, olej a mléko. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (můžeme použít strouhanku nebo strouhaný kokos).
Pokud dáváme navrch ovoce, je možné ještě posypat posýpkou.
Pokud nedáváme klasické mléko, ale např. kefír, je lepší dát o něco více kypřidla. (Toto je jediná věc, kterou je nutno zkorigovat, zejména s ohledem na velikost hrnku, jinak se nebojte experimentovat!)
Komentáře
Přehled komentářů
buchta super,vsem moc chutna 1*
Re: hrnickova buchta
(sendy, 10. 2. 2013 8:36)jak vám to muzeš czfšrčchutnat??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tčšrhtr
(sendy, 10. 2. 2013 8:35)je to hnusný vše sem vyskoušela je to hnus blééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé fuj
Re: hrnkova buchta
(Lenka, 20. 5. 2011 17:02)Asi 200, trochu předehřát, pak tak v polovině po 10min ztlumit.
DOTAS
(LUDMILA, 8. 4. 2011 23:45)JAK DLOUHO SE PEČE?A KOLIK STUPNŮ V TROUBĚ?PŘEDEM DĚKUJI,RÁDA BYCH JÍ VYSKOUŠELA SKUSYLA BYCH NA NÍ DÁT ČOKOLÁDOVOU POLEVU.
Re: DOTAS
(Lenka, 20. 5. 2011 16:15)Omluvám se, že reaguju tak pozdě, dlouho jsem tu nebyla. Peču ji asi tak 20-25 min., ke konci píchám špejlí nebo párátkem doprostřed, jestli už je hotová. A asi na 200 C, později ztlumím.
buchta
(Jirka S Kuchař ****, 13. 2. 2019 14:24)